18 Ekim 2015 Pazar

Python ve CSV İlişkileri

CSV dosyaları, açılımından da anlaşılacağı üzere (Comma-Separated Values), çoğunlukla veri analizi üzerine çalışan bilim insanlarının sıkça kullandığı, hatta günümüzde birçok kurum ve şirketin de yardımına yetişen basit bir veri depolama şeklidir. CSV dosyalarındaki asıl olay; verilerin daha önceden belirlenen bir ayrıştırıcı imge ile liste şeklinde depolanması. Mesela CSV ile şirketinizde bulunan çalışanların isim, soyad, ve iletişim bilgilerinin yer aldığı bir dosya oluşturabilirsiniz. Bunu yöneticinizle paylaşabilir, üzerinde istediğiniz an herhangi bir değişiklik yapabilirsiniz. Teknik şeylerle uğraşıp veritabanı hazırlamanıza gerek yok. Verilerinizi bir dosya aracılığıyla rahatlıkla paylaşabilirsiniz.

Film Değerlendirmeleri

Bu zamana kadar izlediğim filmlerin bir listesini buraya ekliyorum. Belirli aralıklarla güncellemeyi düşünüyorum. Tavsiye ve ya bilgi edinme gibi amaçlarla kullanılmak üzere burada durması kulağa daha iyi geliyor.

izlediğim yaklaşık 500 filmi mümkün olduğunca objektif olarak değerlendirmeye çalıştım. İzleyip de listeye eklemeyi unuttuğum filimleri de daha sonra zaman içerisinde eklemeyi planlyorum.